Polen wint in poule van Oranje, uitmuntende Haaland

7 september 2020, 22:55

Polen heeft zich met een zege hersteld van de nederlaag tegen het Nederlands elftal. De ploeg van Jerzy Brzeczek kwam een valse start in Bosnië-Herzegovina te boven: 1-2. De overwinning brengt Polen in punten gelijk met Oranje. In de groep gaat Italië, dat Nederland maandagavond klopte, met vier punten aan kop.

Het elftal van Polen was ten opzichte van vrijdag op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo had onder meer Arek Milik een basisplaats. Echter kende de oud-Ajacied een ongelukkige avond in Zenica. De start van Polen zelf was eveneens niet goed. De wit-roden moesten toezien hoe Bosniër beter aan de wedstrijd begon en de thuisploeg ook verdiend op voorsprong kwam.

Daarover had Polen enige reden tot klagen, want Bosnië kreeg een eenvoudige penalty toegekend. De handen van Jan Bednarek op de schouders van Elvir Koljic werden bestraft met de strafschop en maakte Haris Hajradinovic vanaf elf meter geen fout. Daarna herpakte Polen zich en kwam het beter in de wedstrijd.

Dat resulteerde op slag van rust in de terechte gelijkmaker. Een knappe kopbal van Kamil Glik (foto) liet Asmir Begovic kansloos. In de tweede helft bleven de verhoudingen nagenoeg hetzelfde en werd dat ook uitgedrukt in de score: opnieuw een kopbal hielp Polen aan een treffer. Deze keer kopte Kamil Grosicki raak uit een afgemeten voorzet van Maciej Rybus. In het restant kreeg Edin Dzeko nog een uitstekende schietkans op de gelijkmaker, maar de ingevallen spits raakte de bal te zacht en kon Polen even later als winnaar van het veld stappen.

Noord-Ierland – Noorwegen 1-5

Erling Haaland liet in het shirt van Noorwegen andermaal van zich spreken. Nadat hij vrijdag zijn eerste doelpunt voor zijn vaderland maakte, was het Noorse wonderkind maandag tegen Noord-Ierland twee keer trefzeker en bereidde hij in 1-5 gewonnen duel ook de treffer van Alexander Sørloth voor. Haaland maakte de 1-2 voor Noorwegen op schitterende wijze (zie beelden hieronder). Strak volleerde de spits van Borussia Dortmund de bal in de hoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen