Lof voor 21 (!) debuterende Tsjechen: "Bewonderenswaardig"

8 september 2020, 12:26

Tsjechië oogst lof voor hun optreden tegen Schotland. Omdat het coronavirus in de eigenlijke selectie was toegeslagen, moesten 21 spelers die nog nooit voor de nationale ploeg speelden, worden ingevlogen. De onervaren Tsjechen gingen maandagavond weliswaar onderuit, maar moest Schotland diepgaan voor de 1-2 overwinning in Olomouc.

'Deze jongens verdienden op z'n minst een punt voor hun inspanningen en toewijding. Vooral in de tweede helft, toen Schotland gedwongen werd te verdedigen', schrijft de Tsjechische krant Sport. 'Maar het sympathieke spel leverde geen resultaat op tegen de effectieve en ervaren tegenstander.'

Roman Hubnik (36) en Stanislav Tecl (30) waren de enigen met internationale ervaring. Vier jaar geleden zwaaide Hubnik nog af als international. "Dit is dan toch mijn definitieve afscheid. Maar wie weet. Misschien moet ik zeggen: tot over vier jaar?", zei de 36-jarige verdediger na afloop. "Ik denk dat we iedereen verbaasd hebben, ook onze tegenstander. Het is jammer dat we niet geprofiteerd hebben van hun foutjes."

De Tsjechen moesten ook een beroep doen op gelegenheidsbondscoach David Holoubek, die normaliter O19 onder zijn hoede heeft. "Helaas zijn we niet beloond. De jongens hadden dat verdiend. De spelers kunnen trots zijn, we hoeven ons nergens voor te schamen", zegt Holoubek. De Schotse bondscoach, Steve Clark, sprak ook zijn waardering uit. "Tsjechië vocht voor wat het waard was. Ik heb daar veel respect voor. Het is bewonderenswaardig hoe de Tsjechen voor de dag kwamen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen