Bergsma naar Zwitserland: "Ik wilde van de radar verdwijnen"

8 september 2020, 16:18

De stap van Leon Bergsma naar FC Aarau is een opvallende. In goed overleg werd zijn contract bij AZ ontbonden zodat de verdediger op transfervrije basis een nieuwe club kon vinden. De zoektocht is met de Zwitserse tweedeklasser nu gevonden. Hij wil een nieuwe start maken.

De 23-jarige verdediger speelde bij Ajax en AZ, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan FC Den Bosch. Ondanks zijn doorlopende verbintenis in Alkmaar namen beide partijen afscheid van elkaar. "Dat mijn contract ontbonden was, maakte de zoektocht makkelijker", zegt Bergsma tegen Voetbal International. "Mijn zaakwaarnemers kwamen bij Aarau uit via een contact dat me eerder aan een stage in Duitsland had geholpen. Aarau zocht een centrale verdediger en hij raadde mij daar aan. Ze waren daar enthousiast over mijn cv, omdat ik lang bij Ajax heb gezeten en ook nog bij AZ. Dat soort spelers krijgen ze niet vaak aangeboden. Zo is het balletje gaan rollen. Ik wilde sowieso naar het buitenland. Bij AZ is het niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Ik wilde van de radar verdwijnen in Nederland en ergens zonder vooroordelen aan een avontuur beginnen. Op nul beginnen."

Die kans krijgt hij bij de Zwitserse club, waar hij voor twee jaar heeft getekend. "Ik ben hier in eerste instantie linker centrale verdediger, daar heb ik bij Ajax ook gestaan. Trainers willen nog weleens een linksbenige verdediger hebben, maar die zijn schaars. Mijn voordeel is dat ik op beide posities uit de voeten kan. De trainer is tevreden over me. Verdedigend ben ik stabiel. Ik moet vechten voor mijn plek, maar ik ben hier wel om te spelen. Dat is mijn grootste doel. Ik wil hier dertig, veertig wedstrijden spelen en mezelf op de kaart zetten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen