België simpel langs IJsland, Engeland bloedeloos gelijk

8 september 2020, 22:37   Bijgewerkt: 8 september 2020, 22:54

Het gaat uitstekend met België in de Nations League. In het weekend werd er al gewonnen van Denemarken en ook vanavond (dinsdag) was er niets mis met het optreden van de formatie van Roberto Martinez. Op eigen veld werd er gemakkelijk met 5-1 gewonnen van IJsland. Het betekent de twaalfde overwinning op rij voor De Rode Duivels.

België - IJsland 4-1

De start van IJsland was desondanks nog wel goed te noemen. Met heel veel geluk scoorde Holmbert Aron Fridjonsson de 0-1 namens IJsland, door via een Belgisch been doel te treffen. Lang liet het antwoord van de Belgen niet op zich wachten. Twee minuten later werkte Axel Witsel een rebound over de lijn en vier minuten later deed Michy Batshuayi hetzelfde: 2-1. België was zoals verwacht veel beter, maar bewaarde de overige goals voor de tweede helft. Vijf minuten na rust drukte Dries Mertens slim af in de korte hoek na een pass van Kevin De Bruyne. Hij werd vanavond verkozen tot beste speler van de Premier League en liet enkele keren zien waarom. Wie zich ook liet zien was Batshuayi. De spits scoorde in de 69ste minuut met een bal achter zijn standbeen. Dat was niet eens de laatste goal, omdat basisdebutant Jérémy Doku ook nog de trekker overhaalde. De achttienjarige buitenspeler van Anderlecht schoot zuiver raak: 5-1. In Groep 2 van Divisie A is België zodoende na twee duels nog zonder puntenverlies.

Denemarken - Engeland 0-0

Bij Engeland begon Kelvin Phillips van Leeds United in de basis. De middenvelder speelde afgelopen seizoen in het Championship en dat maakte het speciaal dat hij vanavond in de nationale ploeg mocht starten. Het was een van de weinige noemenswaardige zaken van het treffen tussen Denemarken en Engeland die in 0-0 eindigde. Dat Engeland slechts één keer op het Deense doel vuurde, zei genoeg. Denemarken heeft het eerste puntje van de campagne binnen en Engeland komt op vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen