Frankrijk klopt Kroatië weer met 4-2, speciale dubbelslag Ronaldo

8 september 2020, 22:53

In de Nations League hebben Frankrijk en Kroatië dinsdag dezelfde uitslag neergezet als in de WK-finale van 2018: 4-2. Daarmee mogen de Fransen tevreden zijn, omdat de Kroaten ondanks de afwezigheid van Luka Modric en Ivan Rakitic goed spel lieten zien. In Groep 3 van Divisie A was er verder een hoofdrol voor Cristiano Ronaldo die zijn 100ste en 101ste goal maakte voor Portugal.

Frankrijk - Kroatië 4-2

Zonder Kylian Mbappé kwam Frankrijk maar moeizaam op gang tegen Kroatië. De bezoekers kwamen zelfs brutaal op voorsprong toen Dejan Lovren met links knap raak schoot in de verre hoek. Hij deed dat na zeventien minuten spelen. Frankrijk was in de beginfase de onderliggende partij, maar draaide het duel nog wel voor rust om. Antoine Griezmann was in de 43ste minuut het eindstation van een snelle aanval. Hij maakte zijn 31ste doelpunt voor Frankrijk. Omdat Dominik Livakovic in de 45ste minuut een eigen doelpunt maakte, ging Frankrijk met een voorsprong rusten.

Na de pauze kwam Kroatië echter wederom terug. Josip Brekalo profiteerde van hopeloos verdedigen bij Frankrijk en schoot raak: 2-2. Toch trok Frankrijk de wedstrijd naar zich toe. Dayot Upamecano, die het verdedigend moeilijk had, kopte uit een corner helemaal vrij de 3-2 in het doel na 65 minuten. De eindstand werd door een rake pingel van Olivier Giroud vervolgens op 4-2 bepaald. Bijzondere was overigens dat de zeventienjarige Eduardo Camavinga als invaller in het veld kwam en de jongste international ooit werd bij Frankrijk.

Zweden - Portugal 0-2

Ook in Stockholm gebeurden er vanavond bijzondere dingen en dat was te danken aan Ronaldo. Na een rode kaart van Gustav Svensson kort voor de doelwissel schoot Ronaldo prachtig een vrije trap in de bovenhoek. Het betekende zijn honderdste doelpunt in het shirt van Portugal. Hij is pas de tweede speler in de voetbalhistorie die die grens heeft doorbroken. De vedette maakte bovendien twintig minuten voor tijd ook zijn 101ste goal en dus de 0-2. Met rechts krulde hij de bal schitterend in de verre kruising. Het betekent de tweede zege op rij voor Portugal, dat net als Frankrijk op zes punten staat. Portugal won afgelopen weekend zonder Ronaldo al met 4-1 van de Kroaten.