Zoet: "Ik heb altijd geweten wat ik in Eindhoven allemaal had"

9 september 2020, 08:05   Bijgewerkt: 9 september 2020, 09:11

Jeroen Zoet neemt met opgeheven hoofd afscheid van PSV. Gisteren (dinsdag) tekende de doelman bij het Italiaanse Spezia en ging zijn wens voor het buitenland definitief in vervulling. "Er zijn momenten geweest dat het eerder mogelijk was, maar ik heb altijd geweten wat ik in Eindhoven allemaal had", zegt Zoet.

"Dat is altijd doorslaggevend geweest, omdat ik het zo goed naar mijn zin had. Dat heeft heel veel jaren goed uitgepakt. Het is nu tijd voor een nieuw avontuur, in een mooie en sterke competitie. Dit is een mooie stap in het leven van mij, mijn vriendin en m'n dochtertje", vertelt de sluitpost aan De Telegraaf. Zoet raakte vorig seizoen zijn plek onder de lat kwijt, maar alle mooie momenten daarvoor zullen hem altijd bijblijven. "Natuurlijk had ik het liefst afscheid genomen met een kampioenschap en een geweldig seizoen, maar dat neemt niet weg dat alles ervoor blijft hangen en ik daar altijd met trots op zal terugkijken."

Zoet hoorde kort na de promotie van Spezia van de interesse van de Italiaanse club. Besiktas, Göztepe en Middlesbrough zouden ook belangstelling hebben gehad, maar Spezia kreeg de voorkeur. "Dit voelde van het begin af aan goed aan, ook al was er interesse van andere clubs. Spezia is met een project bezig, dat moet stap voor stap gaan en ik ben blij dat ik daar onderdeel van kan worden. Ze zijn hier druk bezig om alles nog beter voor elkaar te krijgen. Dit is echt een klassieke Italiaanse club en ik denk dat het dat ook zal blijven. Fantastisch dat deze kans, in de Serie A, komt. Ik kijk uit naar het niveau, de andere voetbalcultuur dan ik heel mijn leven gewend was, de mensen en hun betrokkenheid… Het totaalplaatje hier klopt voor mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen