Tadic: "Je kunt toch niet zomaar een heel seizoen schrappen?"

9 september 2020, 08:40   Bijgewerkt: 9 september 2020, 13:13

Dusan Tadic blijft bij zijn mening: de Ajacied begrijpt niet waarom afgelopen seizoen geschrapt is en vindt dat de Amsterdammers de titel verdienden op basis van de stand. "Als ik puur naar het voetbal en de Eredivisie kijk, dan had het in mijn ogen anders gekund", aldus de Serviër.

"Een voetballer speelt om de prijzen en als er een pandemie is, dan snap ik dat voetbal even niet meer het belangrijkste is", zegt Tadic in een interview met Voetbal International. "Maar dan kun je toch niet zomaar een heel seizoen schrappen en de prijzen niet verdelen? Onbegrijpelijk. Begrijp me niet verkeerd: ik heb het een plek gegeven en natuurlijk was en is er iets veel belangrijkers aan de hand in de wereld."

Op het moment dat er een streep door het seizoen ging, stond Ajax bovenaan. "We hadden niet vijf wedstrijdjes gespeeld of zo, nee, we zaten al in maart. Dan zet je een streep onder de competitie en is de nummer 1 gewoon de kampioen van Nederland. Dan hoor je verhalen van: Ja, maar AZ heeft net zoveel punten… Oké, maar telt in de Eredivisie bij gelijke stand het doelsaldo? Precies, volgens mij is dat al heel lang het geval, dat zoeken naar uitwegen vind ik gewoon nergens op slaan. Als AZ bovenaan had gestaan, of PSV of Feyenoord of welke club dan ook, dan waren zíj de kampioen. Dan had ik dus exact hetzelfde gezegd als nu."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen