Perez vindt nieuwe inspiratie bij Ajax

Ger
7 juli 2006, 07:00

Wat goed is hoeft niet altijd snel te komen. Neem Kenneth Perez. Via FC Kopenhagen, MVV en AZ werkte hij zich geleidelijk naar de Nederlandse subtop. Vooral tijdens zijn laatste drie seizoenen in Alkmaarse dienst groeide hij uit tot een smaakmaker van de Eredivisie. Op 31-jarige leeftijd volgde alsnog de gedroomde overstap naar Ajax. "Het onthaal was hartstochtelijk en warm", aldus Perez tegen FCUpdate.nl.

Met zijn keuze voor Ajax heeft Perez de gemoedelijkheid van de provincie vaarwel gezegd. In Amsterdam verlangen club en aanhang - zeker na het tumultueus verlopen vorige seizoen - naar klinkende prestaties. "Maar daar loop ik niet voor weg. Ik wil juist prijzen winnen met deze club." Perez plukt aan zijn shirt en lacht. "Ik ben naar Ajax gekomen vanwege de uitstraling. Dit is toch een fantastisch shirt?"

De aanvaller is te spreken over de sfeer bij de Amsterdamse club. "Ik ben er goed onthaald. Heel erg goed zelfs. De mensen zijn hartstochtelijk en warm. Natuurlijk hangt veel samen met het verwachtingspatroon. Ik denk dat de mensen dit seizoen heel veel verwachten van Ajax. Maar daar hoor ik zelf ook bij. Ik denk dat we mee gaan doen om de bovenste plekken en dat we de Champions League bereiken."

Bij Ajax richt Perez zich op een plek aan de flank. "In Alkmaar heb ik natuurlijk heel lang aan de zijkant gespeeld. Een soort vrije rol vanaf links. Dat is in principe bij Ajax ook de bedoeling, denk ik. Maar ik zal in m'n rol moeten groeien. Ik kan niet zomaar van de ene op de andere dag de regie overnemen." Verwacht Perez overigens dat zijn oude club AZ in het nieuwe seizoen een serieuze concurrent van Ajax zal zijn? "Dat moet blijken", klinkt het diplomatiek. "Ze hebben in ieder geval heel veel ingekocht. Maar ik denk dat het wel aanwinsten zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen