MVV ontkent racistische spreekkoren jegens Kallon

9 september 2020 – De aanhang van MVV heeft zich zaterdag tegen SC Cambuur niet schuldig gemaakt aan racistische spreekkoren. Dat stelt de Limburgse club na eigen onderzoek. Wel heeft één supporter iets naar Issa Kallon geroepen.

MVV ontkent racistische spreekkoren jegens Kallon

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Of het racistische opmerkingen zijn – waar de voetballer van spreekt - is niet door deze camera's – die in de nok van het stadion hangen - waar te nemen', meldt de club. 'In de media werd gesproken over spreekkoren van de MVV-aanhang. Dit is pertinent onjuist. Deze spreekkoren waren er niet en zijn ook door niemand waargenomen.' MVV laat weten dat het zijn bevindingen doorstuurt naar Zeist. De KNVB zal zich over het voorval buigen en (eventueel) de strafmaat voor de supporter bepalen.

SC Cambuur-trainer Henk de Jong liet na de eclatante zege in Maastricht (1-7) weten dat Kallon racistische bejegend was. "Hier kan de club niks aan doen, de mensen die dit doen zijn niet goed wijs", zei de coach tegen Omrop Fryslân. "Ik heb in de rust met Issa gepraat, maar het signaal van de groep was dat we verder wilden spelen."

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd