AC Milan heeft beet en neemt 'nieuwe Pirlo' over van Brescia

10 september 2020, 00:00

De transfer van Sandro Tonali naar AC Milan is afgerond. De Italiaanse grootmacht naamt de twintigjarige middenvelder in eerste instantie op huurbasis over van het gedegradeerde Brescia. Na de huurperiode heeft AC Milan de optie om 'de nieuwe Pirlo' definitief over te nemen. De totale transfersom kan naar verluidt oplopen tot 35 miljoen euro.

Tonali werd de voorbije maanden in verband gebracht met meerdere topclubs. Massimo Cellino, voorzitter van Brescia, gaf in juni aan dat de jonge middenvelder het liefst zijn loopbaan in Italië wilde voortzetten. Naast AC Milan zouden Juventus, Inter, Napoli en Fiorentina hebben gejaagd op de handtekening van de creatieve middenvelder. Inter leek lang de nieuwe werkgever van Tonali te worden.

De jonge Italiaan gaat echter aan de slag bij de andere club uit Milaan. Zijn nieuwe werkgever neemt hem voor een huursom van naar verluidt tien miljoen euro over van Brescia. Als AC Milan de optie tot koop licht, komt daar nog eens vijftien miljoen euro bij. Door bonussen kan de transfersom met nog eens tien miljoen euro oplopen. Brescia heeft bovendien een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Tonali speelde in totaal 89 wedstrijden voor Brescia. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 35 optredens in de Serie A. Een klein jaar geleden debuteerde hij in het Italiaanse elftal. In totaal kwam hij tot drie interlands.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen