Feyenoord heeft achterin versterking nodig voor concurrentie

10 september 2020, 08:51

Feyenoord heeft nog een paar impulsen nodig op de transfermarkt. Ondanks de komst van onder andere Bryan Linssen en Mark Diemers deze zomer, moet er vooral achterin nog wat bij. Dat is de eenduidige boodschap van trainer Dick Advocaat en aanvoerder Steven Berghuis. "Een voorwaarde voor succes is dat er onderlinge concurrentie moet zijn."

Dat stelt de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. Daarvoor is een brede(re) selectie nodig in Rotterdam-Zuid, om op elke positie concurrentie te hebben. Mede door wat blessureleed is dat momenteel nog niet aan de hand, merkt Berghuis tegenover Voetbal International. "Je zag het aan Tyrell Malacia, voor ons een belangrijke speler. Hij valt weg en alles komt op de schouders van Ridgeciano Haps terecht."

Een nieuwe linksachter is nog niet gevonden. Berghuis: "Onze achilleshiel is momenteel dat breedte van de selectie. Het is allemaal wat smal. We zijn een groot aantal spelers kwijtgeraakt van wie niet iedereen even vaak speelde, maar op wie je wel kon rekenen als het zo ver was. Als er nu centraal achterin iets gebeurt, hebben we een probleem."

Lees ook: 'Feyenoord huurt Ié (26) opnieuw met optie tot koop'

Ook als linksbuiten is er door blessures nog geen onderlinge concurrentie. Luis Sinisterra is nog altijd afwezig, terwijl Christian Conteh blessuregevoelig is en geen serieuze stand-in lijkt van de van Vitesse overgekomen aanvaller. Afgelopen seizoen speelde Haps regelmatig als linksbuiten na het vertrek van Sam Larsson.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen