'Heerenveen dicht bij deal met toptalent Bayern München'

10 september 2020, 11:28

SC Heerenveen lijkt zich spoedig te gaan versterken met Oliver Batista Meier. De negentienjarige vleugelaanvaller zal op huurbasis overkomen van Bayern München. Hij kan worden gezien als opvolger van Chidera Ejuke en wordt in eerste instantie voor één jaar gehuurd. 

Dat melden Voetbal International en [a,https://www.lc.nl/sport/SC-Heerenveen-gaat-toptalent-Batista-Meier-huren-van-Bayern-M%C3%BCnchen-26002254.html,_blank,Leeuwarder Courant] donderdagochtend. De Duits-Braziliaanse aanvaller wordt in Duitsland als toptalent gezien. Hij is meervoudig jeugdinternational en maakte in mei reeds zijn eerste minuten voor Bayern München in de Bundesliga.

Met de komst van Batista Meier heeft sc Heerenveen een vervanger gevonden voor de naar CSKA Moskou vertrokken Chidera Ejuke. Sindsdien waren de Friese flanken dun bezet, met alleen Mitchell van Bergen en Arjen van der Heide als opties. De Nigeriaan moest echter van de hand worden gedaan om financiële middelen te krijgen om de selectie op oorlogssterkte te krijgen. 

Batista Meier wordt de vijfde aanwinst voor de Friezen sinds de leegloop van afgelopen zomer. Eerder trok de club Sieben Dewaele, Joaquín Fernández, Erwin Mulder en recent ook Henk Veerman aan. Ook verdedigers Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz staan nog op het verlanglijstje en worden spoedig gepresenteerd. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen