Van Hecke voor fraaie transfersom naar Brighton

10 september 2020, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda en Brighton & Hove Albion hebben de transfer van Jan Paul van Hecke (20) afgerond. Van Hecke heeft voor drie seizoenen getekend bij de club waar ook Davy Pröpper onder contract staat. Het is publiek geheim dat de Engelsen de talentvolle verdediger eerst gaan verhuren aan sc Heerenveen. De deal levert NAC enkele miljoenen op, terwijl Van Hecke slechts zestien wedstrijden in het eerste speelde.

De clubs doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom. BN/DeStem beschikt wel over de details. De verkoop van Van Hecke moet NAC ongeveer 2,5 miljoen opleveren. Middels bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot drie miljoen euro. Ook Heerenveen verdient in de toekomst aan Van Hecke. De Friezen hebben een doorverkooppercentage van tien procent uitonderhandeld.

Heerenveen

Het is reëel te stellen dat Van Hecke morgen (vrijdag) gepresenteerd wordt in het Abe Lenstra Stadion. Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen hoopte vóór de seizoensouverture tegen Willem II maar liefst vier nieuwe spelers te presenteren. Vandaag werden Oliver Batista Meier (Bayern München) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372253/bochniewicz-maakt-dubbelslag-sc-heerenveen-compleet/,_blank,Pawel Bochniewicz] (Gornik Zabrze) voorgesteld. De vierde versterking heet volgens de Leeuwarder Courant Ulysses Llanez, een negentienjarige Amerikaanse vleugelaanvaller van VfL Wolfsburg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen