André Krul (33) voegt zich als mentor bij beloften van AZ

10 september 2020, 21:14

AZ gaat in zee met de 33-jarige doelman André Krul. De ervaren sluitpost (op archiefbeeld voor Spakenburg) voegt zich bij de beloftenploeg, waar hij in eerste plaats een mentorrol gaat vertolken. "Voor de jongere gasten en met name de keepers, onder meer op het gebied van professionaliteit en het leven als topsporter", licht Krul toe.

Krul keepte in zijn carriere overal op de wereld, zoals in Colombia, België, Japan en Australië. In Nederland stond hij bij AGOVV, Sparta Rotterdam en Telstar onder de lat. Die ervaringen wil hij graag delen. "Ik ben daarnaast fanatiek genoeg om mezelf als keeper te willen blijven ontwikkelen en geef elke dag de volle honderd procent. Dat weet AZ en daarin ziet de club voor mij een mooie voorbeeldfunctie weggelegd", zegt Krul op het clubkanaal van AZ.

In theorie mag Krul ook keepen voor Jong AZ, maar alleen als de Alkmaarders de beloftenploegen van PSV, Ajax of Utrecht treffen. Krul zal dus vooral te vinden zijn op het trainingscomplex. "Hij is een topprof met een enorme drive om iedere dag beter te worden en gaat het trainen bij Jong AZ combineren met het ondersteunen van onze keeperstrainers bij jeugdteams", aldus hoofd opleiding Paul Brandenburg. "Wij geven hem zo de ruimte zich ook binnen het trainersvak te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen