Buitink: "Ik ga ervan uit bij Vitesse veel minuten te krijgen"

10 september 2020, 23:35

Thomas Buitink begint hoopvol aan het seizoen met Vitesse. De twintigjarige spits ziet perspectief, ook al dreigt wederom voor hem regelmatig de bank. "Ik ga ervan uit dit seizoen bij Vitesse veel minuten te krijgen", aldus de optimistische Buitink.

Buitink staat in Arnhem te boek als talent, maar tot een doorbraak is nog niet gekomen. "Vorig jaar waren Matavz en ik de spitsen bij Vitesse. Matavz is weg. Dus ja, ik reken dan op een kans. Dit moet dan mijn jaar worden", zegt Buitink tegen De Gelderlander. Hij weet tegelijkertijd ook dat trainer Thomas Letsch hem niet altijd laat starten. "Darfalou en Openda doen het goed. Maar Vitesse heeft veel spitsen en de trainer wil rouleren. Dat heeft hij gezegd. Hij wil gebruik maken van die luxepositie."

De spits hoopt zo min mogelijk op de bank te zitten. "Ik wil nu eenmaal elke wedstrijd spelen. Dat is topsport. Bij mij is het verwachtingspatroon óók hoog. Een rol als invaller tast dan het vertrouwen best wel aan. Het gaat om details, vaak. Ik kan vol vertrouwen zitten. Maar af en toe is die vastberadenheid weer nauwelijks aanwezig. Soms moet de bal gewoon ook eens goed vallen. Dat is het leven van de spits. Ik ben ook maar een mens. En ik ben ook nog jong, hè."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen