Premier League ontkent blokkade overname Newcastle United

10 september 2020, 23:59

De vooralsnog afgeketste Saoedische overname van Newcastle United blijft de gemoederen bezig houden. De club beweert dat de Premier League dit heeft tegengehouden, maar volgens de Engelse competitie is dit onjuist. Een door de Premier League naar buiten gebracht statement houdt de deur zodoende op een kier voor Public Investment Fund (PIF).

PIF, het Saoedische consortium van kroonprins Mohammed bin Salman, blies de overname in juli zelf af. Gisteren (woensdag) trad Newcastle naar buiten met meer details. Volgens The Magpies heeft de Premier League de deal niet goedgekeurd en wijst men met een beschuldigende vinger naar competitiebaas Richard Masters. Newcastle stelt dat er niet goed is gehandeld. 

Een dag later reageert de Premier League teleurgesteld en verrast. 'De bewering dat de Premier League de overname heeft afgewezen, is onjuist', staat in het statement. De competitie zegt een aantal keer advies te hebben gegeven. 'Dit betekent dat de mogelijke overname naar de volgende fase kan, zodra de juiste informatie wordt aangeleverd. Het bestuur kan dit dan gaan toetsen. Ook is er onafhankelijke hulp aangeboden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen