Jørgensen is scherp: "Voel me voor eerst in lange tijd geweldig"

11 september 2020, 07:36

Nicolai Jørgensen staat te popelen om met Feyenoord aan het nieuwe seizoen te beginnen. De spits van de Rotterdammers heeft een goede voorbereiding achter de rug en heeft het gevoel dat het na een minder seizoen wel eens zijn jaar zou kunnen worden. Bovendien denkt hij dat zijn ploeg voor de titel kan gaan.

De 29-jarige Deen werd met Feyenoord in het seizoen 2016/2017 kampioen. Jørgensen blonk toen uit, maar raakte daarna zijn goede vorm kwijt. "Het is afwachten wat de invloed is van lege of bijna lege stadions op de competitie", zegt de spits in een interview met het Algemeen Dagblad. "Iedereen weet hoe het er in een volle Kuip aan toe gaat en wat voor impact dat heeft op tegenstanders. Dat zal nu anders worden."

De landstitel grijpen met Feyenoord, dat wil hij nog een keer meemaken. "Ik wil nog een keer kampioen worden met deze club, dat was het beste gevoel dat ik ooit had als voetballer. Het is mogelijk, al is de factor geluk ook niet onbelangrijk. Alles moet meezitten. Maar ik heb geleerd om iets niet te maniakaal na te jagen. Een meer relaxte houding kan wonderen doen", zegt Jørgensen.

Dick Advocaat heeft hoge verwachtingen van zijn spits en de aanvaller denkt die waar te kunnen maken. "Ik ben honderd procent in orde, dus ik ben gelukkig. Sterker nog, ik voel me voor het eerst sinds lange tijd weer echt geweldig. Ik was vaak te gestrest, omdat ik zo graag helemaal fit wilde zijn. Het jagen daarop heb ik een beetje losgelaten. Het werkt, denk ik. Ik voel me top."

Feyenoord begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen