Teze: "Ik wist dat ik de kwaliteiten had om het team te helpen"

11 september 2020, 08:31

Jordan Teze maakt bij PSV dit seizoen meer dan ooit een goede kans op speelminuten. De back beleefde een goede voorbereiding en kreeg lof van de nieuwe trainer Roger Schmidt. De twintigjarige verdediger zat ook al bij de selectie van Jong Oranje en is zelf niet verbaasd dat hij na dertien jaar in de jeugdopleiding nu een goede kans maakt op speelminuten.

De verdediger steekt in goede vorm, zo erkent hij bij het Eindhovens Dagblad. "Ik wist dat ik de kwaliteiten had om het team te helpen. Het is zeker zo dat ik een boost heb gekregen omdat het lekker ging, maar ik ben er geen ander mens door geworden. Het gaat nu goed, maar ik ga me daardoor niet comfortabel voelen of rijk rekenen. PSV is een topclub waar je altijd scherp moet zijn en niks mag laten liggen. Wij willen voor de titel spelen en absolute focus hoort erbij", aldus Teze, die niet alleen als back maar ook als centrumverdediger uit de voeten kan. Op die plek heeft hij misschien nog wel meer kans op speeltijd.

Vorig seizoen won hij de concurrentiestrijd met Dumfries niet. Geen schande, weet Teze. "Met Denzel heb ik een hele goede band. Hij heeft me altijd geholpen en geleerd wat er allemaal nodig is om de top te kunnen bereiken. Nu sta ik op een andere positie in het elftal en heb ik een goed gevoel over mijn kansen om te spelen. Tijdens de corona-periode heb ik in mezelf geïnvesteerd en direct met mezelf afgesproken dat ik helemaal niks wilde laten liggen. Voetballen mocht in die tijd niet op de normale manier en daarom heb ik veel tijd gestoken in duurwerk en krachtoefeningen. Hopelijk betaalt zich dat nu uit."

PSV gaat zondag op bezoek bij FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen