Transferweekje: Feyenoord nog niet klaar, Karsdorp en Suárez

12 september 2020, 12:00

De transferzomer is volop bezig. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Suárez op weg naar Turijn

Italiaanse media twijfelen niet aan de transfer van Luis Suárez naar Juventus. Hij zou voor slechts drie miljoen euro FC Barcelona inruilen voor de kampioen van Italië. Maar de Uruguayaan heeft nog altijd zijn handtekening niet gezet in Turijn. Ondertussen komen andere berichten door vanuit Spanje. Het Catalaanse Sport is er niet zeker van of Suarez naar de Oude Dame verkast. El Pistolero zou (nog) niet overtuigd zijn van het perspectief dat Juventus hem schetst. Ook Atlético Madrid wordt genoemd in het geruchtencircuit. Ronald Koeman wacht de ontwikkelingen rustig af. TV3 beweert zelfs dat Koeman het toch niet zo erg vindt als Suarez bij Barça blijft.

{image[336239][right-half][]}Centrale verdediger voor Feyenoord

Een centrale verdediger voor Feyenoord. Het is een publiek geheim dat er in Rotterdam-Zuid met man en macht wordt gezocht. De naam van Edgar Ié is deze zomer al drie keer gevallen, maar de Portugees is nog altijd een serieuze optie om als huuraanwinst naar Feyenoord te komen. Volgens RTV Rijnmond heeft Frank Arnesen nog één alternatief, mocht de deal met Trabzonspor niet rondkomen. Om wie dat gaat, is nog niet bekend. Mocht Georginio Wijnaldum nog [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371929/psv-feyenoord-en-sparta-profiteren-van-wijnaldum-transfer/,_blank,een transfer maken] deze zomer, pikt Feyenoord financieel een graantje mee: wellicht kan dat ook nog helpen in de zoektocht? Dick Advocaat en Steven Berghuis [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372226/feyenoord-heeft-achterin-versterking-nodig-voor-concurrentie/,_blank,willen hoe dan ook meer] concurrentie centraal achterin. 

Karsdorp staat voor transfer

De kans is groot dat Rick Karsdorp deze maand een transfer maakt. De vraag is waar zijn toekomst ligt. In elk geval niet bij AS Roma. Karsdorp is bij meerdere clubs op de radar verschenen. Vorige maand bracht Voetbal International naar buiten dat Besiktas, Schalke 04 en Southampton naar de 25-jarige rechtsback hebben geïnformeerd. Op het moment ligt een transfer binnen Italië voor de hand. Deze week passeerde Atalanta even de revue, maar de club uit Bergamo koos uiteindelijk voor Cristiano Piccini van Valencia. Het meest serieus is Genoa. In navolging van berichten uit Italië weet VI dat I Rossoblu zeer gecharmeerd is van Karsdorp. De nummer zeventien van vorig seizoen zou de oud-Feyenoorder moeten huren met een verplichte optie tot koop.

De toekomst van de begeerde Rashica

De 24-jarige Milot Rashica was afgelopen seizoen misschien wel de beste speler van Werder Bremen. Aston Villa, RB Leipzig en Napoli hebben interesse getoond in de oud-speler van Vitesse en eerstgenoemde is naar verluidt bereid om de 25 miljoen euro die Werder verlangt op tafel te leggen. "De kans is groot dat Milot gaat vertrekken", zegt technisch directeur Frank Baumann van Werder. "Maar het is ook zeker niet onmogelijk dat hij hier na 5 oktober nog steeds speelt. Duidelijk is wel dat er beweging begint te ontstaan rond hem", benadrukt Baumann.

{image[342397][left-half][]}Chelsea heeft (weer) beet

Het heeft er alle schijn van dat Chelsea opnieuw de portemonnee trekt. De Londense grootmacht is volgens diverse Britse media dicht bij de komst van Édouard Mendy. De 28-jarige doelman komt vermoedelijk voor een bedrag van iets minder dan dertig miljoen euro over van Stade Rennes. Eerder tastte Chelsea diep in de buidel voor de komst van Hakim Ziyech (40 miljoen euro), Timo Werner (53 miljoen euro), Ben Chilwell (50 miljoen euro) en Kai Havertz (80). Bovendien haalde de club Thiago Silva en Malang Sarr transfervrij binnen. Mendy moet bij Chelsea de concurrentie aangaan met Kepa Arrizabalaga, die een dramatisch seizoen achter de rug heeft.

FC Groningen nog niet klaar

FC Groningen presenteerde deze week eindelijk zijn nieuwe spits: Jørgen Strand Larsen is de nieuwe nummer 9 van de Trots van het Noorden. Met de komst van de Noor zijn de Groningers nog niet uitgewinkeld, zo gaf Mark-Jan Fledderus deze week aan tegenover RTV Noord. De selectie van trainer Danny Buijs wordt mogelijk nog versterkt met een linksback en een aanvaller. Richairo Zivkovic, die inmiddels al een tijdje meetraint, zou zomaar de versterking voor de voorste linie kunnen worden. En haalt Groningen straks ook een nieuwe middenvelder als Tom van de Looi en Ajdin Hrustic naar respectievelijk Brescia en Eintracht Frankfurt vertrekken?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen