Opmerkelijke ruil: Bilate naar NAC, Stokkers tekent bij RKC

11 september 2020 – RKC Waalwijk en NAC Breda hebben elkaar gevonden in een speciale en opmerkelijke ruildeal. NAC wilde zich graag versterken met Mario Bilate en heeft de spits binnen weten te hengelen, in ruil voor Finn Stokkers. De eerste spits van NAC bewandelt de omgekeerde weg en heeft zich verbonden aan RKC.

Opmerkelijke ruil: Bilate naar NAC, Stokkers tekent bij RKC

Het is een opmerkelijke ruil van spitsen, weet Frank van Mosselveld. "Op het moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruikt gemaakt om tegelijkertijd Finn Stokkers over te nemen", zegt de technisch directeur van RKC. "In de persoon van Finn Stokkers halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC Waalwijk nastreven. Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten.''

Maurice Steijn, de trainer van NAC, is op zijn beurt blij met Bilate. "Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie."

De 29-jarige Bilate speelde de afgelopen twee seizoenen voor RKC en speelde 38 wedstrijden waarin hij tien keer scoorde. Stokkers kwam sinds de zomer van 2019 uit voor NAC en stond afgelopen weekend nog in de basis tegen Helmond Sport. Duidelijk was echter al langer dat de club niet tevreden was over zijn functioneren en dat Sydney van Hooijdonk in zijn nek aan het hijgen was.

Bilate en Stokkers hebben beide voor twee jaar getekend bij hun nieuwe clubs.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd