Blind kan spelen, Ajax trekt streep voor potentiële vertrekkers

11 september 2020 – Daley Blind is zondag inzetbaar voor de seizoensouverture van Ajax op bezoek bij Sparta. De verdediger zakte twee weken geleden in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC nog naar de grond nadat zijn ICD afging. "Hij traint al ruim een week mee, dus Daley Blind is fit", aldus Erik ten Hag op de persconferentie.

Blind kan spelen, Ajax trekt streep voor potentiële vertrekkers

"Hij staat er positief en met vertrouwen in", zegt Ten Hag, die niet uitsluit dat vergelijkbare situaties zich in de toekomst nog een keer voordoen. "Ik kan niet precies ingaan op wat de oorzaak is geweest, maar dat ding kan blijven afgaan." Voor het duel op Het Kasteel is Lisandro Martinez wel een twijfelgeval. Devyne Rensch trainde de laatste twee dagen niet, maar over hem is Ten Hag positief.

De voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen stemt Ten Hag tevreden. "Ik denk dat we in de goede richting zitten. Zowel met de formering van het team als met de manier van voetballen. Er zit muziek in. Je verliest nooit je slechtste spelers, maar altijd de beste. Daar zijn nieuwe spelers voor teruggekomen. Uiteindelijk gaat het erom dat het een geheel wordt. In het begin kunnen we nog niet op onze top zitten, maar we me moeten samen investeren om een heel sterk team te formeren."

Transfers
Ook bestaat de kans dat spelers als Nicolas Tagliafico en Andre Onana nog vertrekken uit Amsterdam. "Maar we moeten wel ergens een streep zetten, want het wordt steeds moeilijker vervangers te vinden. We zullen dus ook zeker aan onszelf denken. De streep bepalen we in samenspraak met de speler."

Ajax

gerelateerd