Heskey denkt na over vertrek naar Wigan

7 juli 2006, 09:45

Emile Heskey kan naar Wigan Athletic. De oud-international staat momenteel onder contract bij Birmingham City, maar deze ploeg heeft een bod van Wigan op de spits geaccepteerd. Naar verluidt heeft de ploeg van manager Paul Jewell, die ook AZ-middenvelder Denny Landzaat wil hebben, ongeveer acht miljoen over voor de bonkige aanvaller.

Dit bod van Wigan voldoet aan de eisen van Birmingham, waardoor de bal nu bij de speler ligt. De clubs zijn akkoord, maar Heskey moet nu zelf besluiten of hij Birmingham in wil ruilen voor het ambitieuze Wigan. De 28-jarige spits speelt sinds 2004 voor City, nadat hij eerder jarenlang uitkwam voor Liverpool en Leicester City.

Mocht de transfer door gaan, dan is dat voor Wigan een clubrecord. Nog nooit eerder betaalde de club zo veel geld voor een nieuwe speler. Het huidige clubrecord staat op ongeveer vijf miljoen euro, dat vorig seizoen uitgegeven werd voor Henri Camara. Wigan-manager Paul Jewell denkt dat Heskey zijn geld meer dan waard is. "Hij heeft laten zien dat hij het niveau aan kan, hij is al jarenlang een vaste waarde in de Premier League. We denken dat hij van grote waarde voor ons kan zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen