Cambuur pijnlijk onderuit tegen zeer efficiënt Go Ahead, zege NEC

11 september 2020, 22:51

SC Cambuur heeft vrijdagavond een flinke tik gekregen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Henk de Jong kwam door knullig verdedigen al vroeg op achterstand en hikte daar heel het duel tegenaan. Ondanks een enorm veldoverwicht, volgde er een relatief kansloze nederlaag: 0-2 in Leeuwarden. NEC versloeg Jong Ajax en de beloften van PSV wonnen dankzij een hattrick van Ismael Saibari. 

Een onoplettendheid bij een slimgenomen vrije trap zette Cambuur op achterstand na zeven minuten toen Jeroen Veldmate binnenschoot. De Leeuwarders zetten de hele eerste helft aan, met een overwicht in alle statistieken, behalve de stand. Toen Bradley van Hoeven enkele secondes in het tweede bedrijf direct profiteerde van opnieuw een onoplettendheid achterin, zat Cambuur écht in de problemen.

Ondanks het inbrengen van onder andere Mitchel Paulissen, Maarten Pouwels en Giovanni Korte kreeg SC Cambuur geen grip meer op het duel en weinig uitgespeelde kansen. Spelhervattingen, balbezit en mogelijkheden tot een kans genoeg, maar keeper Jay Gorter hoefde amper écht in actie te komen. Met continu tijdrekken en kleine, vervelende én slimme overtredingen werd het ritme bovendien uit het duel gehaald door de gasten.

Groots was het optreden van Go Ahead Eagles aan de bal dan ook verre van, maar effectief (met twee schoten op doel) en dus succesvol was het zeker. Want wat Cambuur ook probeerde, het voetbalde zich er niet doorheen en de bezoekers blijven uiteindelijk relatief simpel op de been. Daarmee hebben de Leeuwarders de eerste nederlaag van het seizoen geleden, terwijl Kowet voor het eerst wint. 

NEC – Jong Ajax 2-1

Een uitstekend NEC heeft zich goed herpakt van de nederlaag op bezoek bij SC Cambuur. De ploeg kwam via een kopbal van Rens van Eijden na twintig minuten op voorsprong uit een corner, die gedurende de eerste helft met succes werd verdedigd. De Nijmegenaren maakten een veel betere indruk dan in Leeuwarden, kregen diverse kansen, maar leken de deksel op de neus te krijgen. Tien minuten voor tijd maakte Giovanni namelijk gelijk, maar NEC maakte direct daarna uit een strafschop alsnog de verdiende tweede treffer van de avond, waardoor de zege binnengehaald werd.

Overige uitslag:

Jong AZJong PSV 1-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen