NAC laat overbodige Van Hooijdonk transfervrij gaan

12 september 2020 – De rol van Sydney van Hooijdonk bij NAC Breda is uitgespeeld. De twintigjarige spits mag ondanks een doorlopend contract gratis worden opgepikt in het Rat Verlegh Stadion. Van Hooijdonk heeft weinig uitzicht op een basisplaats, waardoor NAC bereid is voortijdig afscheid van hem te nemen.

NAC laat overbodige Van Hooijdonk transfervrij gaan

Dat meldt BN De Stem. NAC Breda zwaaide vrijdag Finn Stokkers, een concurrent van Van Hooijdonk, uit. Maar daar haalde de club Mario Bilate voor terug. De van RKC Waalwijk overgekomen aanvaller wordt de eerste spits van NAC, terwijl Lex Immers ook op die positie uit de voeten kan. De ruildeal heeft het perspectief van Van Hooijdonk dus niet veranderd.

"Sydney heeft bij mij aangegeven dat hij de leeftijd heeft dat hij wil spelen. En hij heeft gevraagd of hij eventueel naar een andere club kan kijken. Omdat ik hem niet kan garanderen dat hij wekelijks speelt, zijn wij bereid mee te denken met een vertrek als iedereen daar beter van wordt", aldus trainer Maurice Steijn.

Het management van Van Hooijdonk laat aan bovengenoemd dagblad weten dat is afgesproken dat de aanvaller transfervrij wordt vertrekken. Algemeen directeur Mattijs Manders bevestigt die afspraak niet. "Mocht iemand zich melden dan bekijken we de situatie. Verder wil ik er niks over zeggen", houdt hij zich op de vlakte.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd