De Jong: "We zijn niet Ajax of zo, we zijn gewoon Cambuur"

12 september 2020, 10:12

Het lukte SC Cambuur vrijdag niet om ook de derde wedstrijd van het seizoen te winnen. Op eigen terrein verloren de Leeuwarders met 0-2 tegen een defensief ingesteld Go Ahead Eagles. "De jongens staan weer met beide voeten op de grond, we weten dat we een moeilijk jaar gaan krijgen", aldus Henk de Jong tegen Omrop Fryslân.

?De trainer beseft dat de buitenwacht veel verwacht van SC Cambuur, dat dit seizoen zonder coronacrisis waarschijnlijk in de Eredivisie had gespeeld. De Leeuwarders wonnen de eerste wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar tegen NEC (2-0) en MVV (1-7), maar moesten vrijdag hun meerderen erkennen in Go Ahead. "Nou gefeliciteerd, wij verliezen een keer. Vorig seizoen hebben we 29 wedstrijden gespeeld, nu drie. Volgens mij hebben we 25 keer gewonnen. Dat is niet normaal, hoor", zegt de coach.

Hij probeert de hooggespannen verwachtingen te temperen. "Op televisie hoor ik iedereen praten over 'de titelkandidaat', maar dat zijn we niet zomaar. Er zijn veel meer ploegen", aldus de coach, die niet te zwaar tilt aan de nederlaag. "We hadden het nu moeilijk. Dat kan ook gebeuren. We zijn niet even Ajax of zo, we zijn gewoon Cambuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen