Leeds imponeert op Anfield, maar verliest in slotminuut

12 september 2020, 20:48   Bijgewerkt: 12 september 2020, 22:17

In een werkelijk geweldige wedstrijd heeft regerend landskampioen Liverpool zich bijna verslikt in promovendus Leeds United. De bezoekers luisterden hun terugkeer op het hoogste niveau op met een uitstekende wedstrijd en drie goals, maar het bleek niet genoeg tegen The Reds, die mede door een goal van Virgil van Dijk met 4-3 wonnen op Anfield.

Voor het eerst in bijna 6000 dagen speelde Leeds weer een duel op het hoogste competitieniveau. De ploeg van Marcelo Bielsa, die een dag voor het duel een nieuw contract tekende, werd vorig seizoen kampioen in de Championship, terwijl Liverpool in de Premier League de titel won.

Met Mateusz Klich (ex-PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht) in de basis was de start van Leeds belabberd, want Mo Salah schoot Liverpool vanaf de stip al na vier minuten op voorsprong. Het bleek de opmaat tot een voetbalfeest, waarin het een wedstrijd vol hoogtepunten zou worden. Tot drie keer tot kwam Leeds, dat uitstekend voetbal speelde, terug van een achterstand. En dan te bedenken dat er ook vier goals werden afgekeurd.

In de twaalfde minuut schoot Jack Harrison de 1-1 binnen. Daarna was het Virgil van Dijk die zich in positieve zin onderscheidde. Eerst door uit een corner hard de 2-1 binnen te kopen, tien minuten later door met een slippertje Patrick Bamford de 2-2 te laten maken. Van Dijk schatte een lange bal verkeerd in en schoof de bal ongelukkig in de voeten van de spits. Die passeerde Alisson in de verre hoek.

Toch rustte Liverpool dankzij de tweede van Salah, een hard schot in de zestien, met een voorsprong. De ploeg van Bielsa bleef echter gewoon doen waar het mee bezig was. De beloning volgde in de 67e minuut, toen Klich na een knappe aanname voor de derde keer de stand gelijk wist te trekken. En heel, heel lang leek dat genoeg voor een sensationeel punt. Tot de 88e minuut, toen Salah weer een penalty mocht nemen. Ook die benutte hij feilloos, waardoor zijn derde in de laatste paar minuten toch de 4-3 betekende. 

Zo beleeft Leeds een kleine kater, maar toont het aan geen enkel probleem te hebben met het stapje hogerop. Bij Liverpool oogde de normaliter zo sterke defensie kwetsbaar en dat geeft de rest van de competitie moed na de masterclass voor volgend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen