Advocaat blij met zege en Diemers en benieuwd naar Spajic

13 september 2020, 10:17

Het seizoen beginnen met een overwinning, dat is precies wat Dick Advocaat wilde met Feyenoord. Dat is gelukt aangezien er bij PEC Zwolle met 0-2 gewonnen werd. Advocaat was blij met de zege en zag dat zijn keuze voor Mark Diemers ook goed uitpakte.

Advocaat was benieuwd naar zijn ploeg en is blij met het verloop van de zaterdagavond. "Zeker. Het was de eerste wedstrijd, en ook voor het eerst dat het grootste gedeelte van het elftal 90 minuten speelde", aldus de coach bij RTV Rijnmond. "Als je dan 2-0 kan winnen bij een vervelende tegenstander die een uitstekende voorbereiding heeft gehad… Het eerste kwartier dicteren wij het spel en komen we op voorsprong, daarna laten we ons veel te ver terugzakken en spelen we veel te open. Aan de bal zaten te veel spelers niet in de wedstrijd. Dat moet beter, maar dan is het resultaat wel heel bepalend geweest. De tweede helft vond ik vrij overtuigend."

Op het middenveld kreeg Mark Diemers de voorkeur boven Jens Toornstra, die daar vanzelfsprekend teleurgesteld over was. "Ik heb het proberen uit te leggen aan Jens, het is natuurlijk moeilijk en meer een gevoelskwestie. Na wat ik op de trainingen en wedstrijden gezien heb dacht ik dat Diemers op dit moment iets verder is. Als ik dan eenmaal dat gevoel heb moet ik dat ook doen. Of het de komende weken zo blijft? Je moet als trainer nooit te ver vooruit kijken. Maar ik vond Diemers sterk spelen."

Spajic

Advocaat gaf aan dat er met Uros Spajic een nieuwe verdediger naar de club gaat komen. De Servische speler zal maandag in Rotterdam arriveren. "Hij werd bij eens aangeboden", vertelt Advocaat. "Hij heeft bij goede ploegen gespeeld, maar je moet alsnog afwachten wat hij brengt. Wij denken dat hij een goede speler is voor ons. Of we daarna klaar zijn op de transfermarkt? We hebben niks meer, dus daar hoeven we niet moeilijk over te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen