Frank de Boer ziet bondscoachschap zitten: "Een hele eer"

13 september 2020, 11:04

Frank de Boer staat open voor het bondscoachschap. De trainer is nog niet benaderd voor de functie, maar ziet zijn naam vaak voorbij komen tussen de genoemde kandidaten. "Ik ben zeer vereerd dat ik genoemd word in het rijtje."

De KNVB is nog altijd op zoek naar een opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. In FOX Sports-programma Goedemorgen Eredivisie laat De Boer weten de functie zeker te zien zitten. "Ik zou het in ieder geval een hele eer vinden om bondscoach te kunnen zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", lacht De Boer.

De oud-international was tussen 2008 en 2011 al werkzaam bij Oranje als assistent van Bert van Marwijk, toen Nederland de finale van het WK haalde. Vervolgens werd hij als hoofdtrainer van Ajax vier keer op rij landskampioen en had hij kort de leiding over Internazionale en Crystal Palace. Zijn meest recente klus was bij het Amerikaanse Atlanta United, waar De Boer tot afgelopen zomer werkzaam was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen