Energiek Twente oogst lof: "Zoveel energie erin gestopt"

13 september 2020, 13:01

FC Twente heeft vriend en vijand verbaasd met een goed optreden tegen Fortuna Sittard. Trainer Ron Jans was zeer te spreken over de 2-0 overwinning op de Limburgers en zag Jayden Oosterwolde uitblinken. De coach is tevreden over wat er gebeurd is.

"Deze jongens hebben zoveel energie erin gestopt, dat is de basis van deze overwinning. Ik was echt niet verrast door de passie en de strijd die we toonden als team. Ik vind dat we ook best nog beter kunnen voetballen", zegt de trainer tegen FOX Sports. Wie uitblonk, was Jayden Oosterwolde. De linksback kreeg de voorkeur boven Gijs Smal. "Jayden heeft een aantal kwaliteiten, dat je denkt: ik ben ook niet zo verrast. Smal hebben we eigenlijk gehaald voor de basis, maar in de voorbereiding is het kwartje die kant opgevallen. Dat heeft Jayden ook zelf afgedwongen."

Oosterwolde beleefde als negentienjarige een goed debuut. "Ik denk dat het verschil met Fortuna groot was door de energie die we in de wedstrijd legden", zegt de verdediger. Oosterwolde gaf al snel een assist op Queensy Menig. "We hebben het samen goed gedaan aan de linkerkant. Fortuna heeft aan hun rechterkant niet zoveel gecreëerd. Dus Queensy en ik hebben het goed gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen