Knotsgekke comeback levert VVV volle buit in doelpuntenfestijn

13 september 2020, 14:13   Bijgewerkt: 13 september 2020, 14:23

FC Emmen en VVV-Venlo hebben het publiek vermaakt in hun wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de eerste helft waren de Drentenaren de baas en via Robbert de Vos werd het 1-0. VVV had weinig te vertellen, maar was via Giorgos Giakoumakis twee keer dichtbij de gelijkmaker. In de tweede helft kwam Emmen op 2-0, maar daarna sloeg de Griekse spits in 22 minuten maar liefst drie keer toe: 2-3. Een mokerslag voor Emmen, dat via Nicolai Laursen 3-3 maakte en daarna toestond dat Pachonik en Jafar Arias voor de vierde en vijfde Limburgse treffer zorgden.

FC Emmen – VVV-Venlo was het duel tussen de nummers twaalf (Emmen) en dertien (VVV) van vorig seizoen. Emmen won vorig seizoen in totaal negen keer en álle overwinningen kwamen tot stand in eigen huis. Met die statistiek oogste de ploeg van Dick Lukkien veel lof. Aan de Oude Meerdijk speelde Emmen veelal dominant voetbal en ook tegen VVV was dat weer het geval.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Emmen op dezelfde voet verder wilde zoals in het vorige seizoen. Het zocht veelvuldig de aanval en in de vierde was het al raak. Caner Cavlan werd goed weggestuurd door Sergio Peña. De verdediger stuitte vervolgens op VVV-goalie Thorsten Kirschbaum, maar zag dat Robbert de Vos bij de les was. De middenvelder schoot in de rebound raak.

Emmen bleef de wedstrijd controleren, maar drukte het veldoverwicht niet uit in meer doelpunten. Het werd niet in slaap gesust door VVV, maar kreeg wel twee keer achter elkaar een wake-up call van VVV-spits Gioros Giakoumakis. De Griekse spits stuitte bij de eerste mogelijkheid met een hard schot op Emmen-goalie Dennis Telgenkamp. Bij de tweede kans kon hij de bal, na een goede voorzet van Joshua John, niet binnenglijden.

VVV begon scherp aan het tweede bedrijf en was via de jarige Christian Kum dichtbij de 1-1. De verdediger ervaarde echter, net als Giakoumakis twee keer, dat Telgenkamp een goede dag beleefde als sluitpost. Emmen bleek op niet van slag te zijn door het felle begin van de tegenpartij. Eén minuut na de kans van Kum schoot Marko Kolar namelijk de 2-0 binnen. Een prachtige actie van Cavlan (panna) ging er aan vooraf en zo werd de voorsprong verdubbeld.

Lang kon Emmen niet genieten van de ruime voorsprong, want direct na de aftrap stond het alweer 2-1. Het kloppen op de Drentse deur van Giakoumakis was niet voor niks. Hij kon van dichtbij raak schieten voor de aansluitingstreffer. Het 'Griekse feestje' was daarmee nog niet ten einde, want tien minuten later ging de bal op de stip na een handsbal van Michael Chacón. Giakoumakis ging achter de bal staan en wist zijn debuut luister bij te zetten door de strafschop te benutten: 2-2. Giakoumakis had de smaak te pakken en wilde Nederland laten zien waarvoor hij naar VVV gehaald was. Na een goede steekbal kwam de Griek oog in oog te staan met Telgenkamp. Hij bleef rustig en wipte de bal over de doelman heen: 2-3.

Emmen was het spoor volledig bijster en moest nu plotseling in de achtervolging. In de zoektocht naar de gelijkmaker had het succes, want uit een corner werkte Nicolai Laursen de 3-3 binnen met een slim hakballetje.

Na zes doelpunten was de koek nog niet op in Emmen. Beide ploegen hielden het geloof in een goede afloop en VVV nam uiteindelijk de volle buit terug naar Venlo. Pachonik en Jafar Arias (ex-FC Emmen) zorgden besloten een bizarre wedstrijden met twee goals in de slotfase: 3-5. Emmen zal zich achter de oren krabben over het feit dat het binnen 22 minuten ineens drie doelpunten om de oren kreeg. VVV zal vooral blij zijn met de veerkracht in de tweede helft én met de eerste overwinning van het seizoen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7; Glenn Bijl 7, Keziah Veendorp 6.5, Miguel Araujo 6.5, Caner Cavlan 7.5; Michael Chacón 6, Sergio Peña 7.5, Robbert de Vos 7 (88. Sekou Sidibe -); Simon Tibbling 6.5, Nikolai Laursen 7, Marko Kolar 6.5

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tobias Pachonik 6, Roy Gelmi 6, Christian Kum 6.5, Lukas Schmitz 6; Danny Post 6.5, Evert Linthorst 6.5, Vito van Crooij 6; Guus Hupperts 5.5 (62. Simon Janssen 6 ), Giorgos Giakoumakis 8 (87. Jafar Arias -), Joshua John 7

Man of the match: Giorgos Giakoumakis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen