Van der Water helpt Heracles aan zege tegen nieuw ADO

13 september 2020, 16:31   Bijgewerkt: 13 september 2020, 16:40

In een deels gevuld Erve Asito en onder een zomers zonnetje heeft Heracles Almelo zondagmiddag de eerste drie punten van dit Eredivisie-seizoen bijgeschreven. De Almeloërs waren heer en meester tegen een machteloos ADO Den Haag en stapten met een 2-0 overwinning van het veld. Grote man aan Almelose zijde: Silvester van der Water.

Een compleet vernieuwd ADO Den Haag had in de eerste helft niets in te brengen. De thuisploeg kwam een aantal keer dreigend voor het doel van de gasten uit de residentiestad, maar miste in de afrondende fase Cyriel Dessers, die deze zomer een mooie transfer had verdiend. De grootste kansen voor Heracles waren voor Tim Breukers en Delano Burgzorg. Zij misten allebei het doel.

ADO speelde pover, zakte ver terug op eigen helft en liet zich maar sporadisch zien op de helft van Heracles. De ploeg uit Den Haag leed constant balverlies en wist spitsen Michiel Kramer en Jonas Arweiler niet te bereiken.

In verdedigend opzicht had ADO het erg lastig met Van der Water. De rappe vleugelaanvaller van Heracles was Boy Kemper constant te slim af en was de gevaarlijkste speler aan Heracles-zijde.

Heracles kreeg twintig minuten voor tijd alsnog waar het recht op had. De thuisploeg speelde een overtalsituatie op de helft van ADO in eerste instantie niet goed uit, maar het leverde toch de 2-0 op. Van der Water bekroonde zijn goede wedstrijd met een treffer. Een minuut later werd de situatie nog vervelender voor de uitploeg. Boy Kemper, die compleet weggespeeld werd door Van der Water, kon gaan douchen met zijn tweede gele kaart. Ter vergelijking: de volledige ploeg van Heracles maakte vijf overtredingen, Kemper alleen al vier.

De vervanger van Dessers, Sinan Bakis, maakte een kwartier voor tijd zijn debuut voor de club uit Almelo. Hij werd twee keer gevaarlijk, maar een doelpunt zat er nog niet in. Ook Luca de la Torre en Rohat Agca maakten hun debuut bij Heracles. ADO was in de slotfase, met een man minder, niet bij machte om nog wat aan de score te veranderen en kwam een aantal keer goed weg. Werk aan de winkel dus voor trainer Aleksandar Rankovic, vooral aan de bal zal het een stuk beter moeten bij de ploeg uit Den Haag.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Tim Breukers 7, Robin Pröpper 6,5, Mats Knoester 6,5, Jeff Hardeveld 7; Orestis Kiomourtzoglou 6,5, Teun Bijleveld 6,5 (89. Rohat Agca -), Rai Vloet 7 (84. Jeremy Cijntje -); Silvester van der Water 8,5, Adrian Szöke 5,5 (63. Sinan Bakis 6), Delano Burgzorg 6 (63. Luca de la Torre 6)

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6,5; Milan van Ewijk 6, Peet Bijen 6, Shaquille Pinas 6, Boy Kemper 3; Andrei Ratiu 5 (56. Amar ?ati? 5,5), Kees de Boer 5,5, Dante Rigo 6 (64. John Goossens 5,5), Samy Bourard 5,5 (64. Bilal Ould-Chikh 6,5); Jonas Arweiler 5 (74. Jamal Amofa -), Michiel Kramer 5,5

Man of the Match: Silvester van der Water

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen