Van Leer steekt hand in eigen boezem: "Houdbare bal"

13 september 2020, 17:55

Benjamin van Leer neemt de tegentreffer van Ajax zichzelf kwalijk. De doelman ging niet geheel vrijuit bij de treffer van Antony, die van grote afstand de winnende raakschoot. De stuit in de poging verraste de doelverdediger. "Dit is een houdbare bal", erkende de keeper zijn eigen fout ruiterlijk.

Dat deed hij tegenover FOX Sports. "Ik zie Antony naar binnenkomen, schieten. De bal stuitert hoger dan ik had verwacht", zei Van Leer over zijn fout. "Leuk is anders, maar dit hoort bij het vak van keepen. Je moet doorgaan. Maar het is zeker k*t. Je verliest met 1-0, en daar heb je zelf een aandeel in gehad." Verder kwam de keeper amper in de problemen, omdat Sparta een overwicht had na de pauze, wat het verlies en de fout extra zuur maakt.

Fraser: Van Leer kan beter

Ook trainer Henk Fraser weet dat zijn doelman beter kan dat hij liet zijn bij de treffer van Antony. "Ik verwijt mijn spelers niets, maar ik ben net zo fanatiek als mijn spelers. Je beoordeelt spelers naar hun kwaliteiten. Benjamin (Van Leer, red.) kan met deze ballen normaliter beter omgaan", verpakte Fraser zijn kritiek vriendelijk. "Het doelpunt zorgde ervoor dat Ajax achterover kon leunen. Jammer, maar in balbezit hebben we er niet voldoende uitgehaald." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen