Kamphuis blijft achter rode kaart voor Tagliafico staan

13 september 2020, 18:24

Scheidsrechter Jochem Kamphuis staat nog altijd achter zijn beslissing om een rode kaart te trekken voor Ajacied Nicolas Tagliafico in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Volgens de leidsman was Mohamed Rayhi een doorgebroken speler. "Perr Schuur staat er nog meters achter en was er nooit meer bijgekomen, dus er was bij ons geen enkele twijfel", aldus de arbiter.

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports over zijn beslissing om de Argentijn met rood van het veld te sturen. "Hij ontneemt een duidelijke scoringskans, zo staat het in de regels. Dan maakt het niet meer uit of het bewust of onbewust hands is", verduidelijkt Kamphuis. "Maar zonder hands kan Rayhi er doorheen en 1 op 1 met de keeper komen. Daar was Schuurs nooit meer bijgekomen. Ook de VAR kende geen twijfel."

Ajax-verdediger Daley Blind vond de rode kaart wél zwaar gestraft. "Vanuit mijn oogpunt was het een eindje naar goal toe, gaat hij voor de bal en raakt hij per ongeluk met de hand de bal", stelt Blind over zijn collega-verdediger tegenover Voetbal International. "Het is nogal zwaar gestraft. Met een gele kaart zou iedereen vrede hebben gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen