Podolski wint prijs voor beste jonge speler

7 juli 2006, 11:32

Lukas Podolski is door de FIFA verkozen tot beste jonge speler van het WK. De Duitse spits kreeg van een 14-koppige jury de voorkeur boven onder meer Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Podolski, die deze zomer 1.FC Köln verruilt voor Bayern München, vormt dit WK samen met Miroslav Klose de Duitse aanval en scoorde al drie doelpunten.

Voorafgaand aan het WK had de FIFA een enorme lijst opgesteld met spelers die in aanmerking kwamen voor deze prijs. Op deze lijst bevonden zich twee Nederlanders, namelijk Ryan Babel en Hedwiges Maduro. Op de website van de FIFA konden fans hun stem uitbrengen en aan de hand van deze stemuitslag selecteerde de voetbalbond donderdag een shortlist van zes kanshebbers.

Deze lijst bestond, behalve Podolski, uit Luiz Valencia (Ecuador), Lionel Messi (Argentinië), Tranquillo Barnetta (Zwitserland), Cristiano Ronaldo (Portugal) en Cesc Fabregas (Spanje). Een speciale jury wees vervolgens Podolski aan als winnaar. De pas 21-jarige aanvaller volgt hiermee Landon Donovan op, die de prijs in 2002 in de wacht wist te slepen. In het verleden wonnen ook onder meer Michael Owen (1998) Marc Overmars (1994), Enzo Scifo (1986), Franz Beckenbauer (1966) en Pele (1958) de prijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen