'Ten Cate geen optie als bondscoach, Bosz zei nee tegen KNVB'

14 september 2020, 07:44   Bijgewerkt: 14 september 2020, 07:52

Eerder nog 'eerste keuze voor het bondscoachschap' Henk ten Cate is bij de KNVB gedegradeerd tot onmogelijke optie. De 65-jarige oefenmeester leek bovenaan het lijstje te staan van Oranje, maar zal er net als Frank Rijkaard en Peter Bosz niet komen. Het zadelt de KNVB op met een immens groot dilemma.

Ten Cate zou volgens het Algemeen Dagblad wegens 'karakterologische redenen' geen optie zijn, zo schrijft de ochtendkrant. Er zouden bij de selectie twijfels heersen over zijn betrouwbaarheid. In 2017 liet de oefenmeester een journalist meeluisteren met de gesprekken die hij voerde over een mogelijke aanstelling als bondscoach, waarmee hij zijn geloofwaardigheid bij de selectie verloor.

Ook de naam van Louis van Gaal, die Oranje in 2014 knap naar de derde plaats op het WK leidde, wordt veelvuldig genoemd. De selectie zou bij hem echter bang zijn dat hij te nadrukkelijk zijn stempel wil drukken. Voor de KNVB is Van Gaal topkandidaat, voor enkele spelers is hij dat ook. Er heerst kortom verdeeldheid over de keuze die de bond dient te maken.

Twee namen kan de KNVB in ieder geval al doorstrepen. Eerder werd bekend dat Frank Rijkaard geen interesse heeft in de klus, terwijl het ook van Bosz een 'nee' hoorde. Hij staat voor veel geld en lange tijd onder contract bij Bayer Leverkusen, dat niet mee wil werken aan een vertrek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen