Vaessen boos op RKC: "Heb twee jaar geen goede training gehad"

14 september 2020 – Etienne Vaessen is zwaar teleurgesteld dat hij is gepasseerd onder de lat bij RKC en aast op een tijdelijk vertrek. Hoofdtrainer Fred Grim gaf zondag tegen Vitesse (0-1 nederlaag) de voorkeur aan nieuweling Kostas Lamprou, die de concurrentiestrijd met Vaessen in zijn voordeel heeft beslist. Daardoor liet hij twee dagen voor de wedstrijd een training schieten.

Vaessen boos op RKC: "Heb twee jaar geen goede training gehad"

"Anders had ik bij een actie misschien iemand per ongeluk in elkaar geschopt", zei Vaessen in gesprek met het Brabants Dagblad. Grim koos er vervolgens voor Vaessen niet in de wedstrijdselectie op te nemen, vanwege een slechte 'mindset'. De 25-jarige sluitpost was de afgelopen drie seizoenen de onbetwiste nummer een onder de lat, maar kreeg afgelopen seizoen regelmatig kritiek te verduren.

"Ik had op wat meer krediet gerekend. Twee jaar heb ik geen fatsoenlijke trainingen gehad bij RKC. Ik voelde me juist weer beter worden en deed in de voorbereiding niet voor Lamprou onder", aldus Vaessen, die nog twee jaar onder contract staat in Waalwijk en snel om de tafel wil met directeuren Mo Allach en Frank van Mosselveld. "Ik wil weten wat mijn perspectief is", zegt de keeper die aast op een tijdelijk vertrek. "Als ik niet verhuurd kan worden, sluit ik weer aan. Want RKC blijft mijn club."

Eredivisie

gerelateerd