Snoei: "Eerste besmetting bij De Graafschap is kwestie van tijd"

14 september 2020, 10:33

De Graafschap-trainer Mike Snoei is er vrij zeker van dat de eerste corona-besmetting bij zijn ploeg niet lang meer op zich laat wachten. Dat zei hij na het gewonnen duel met Roda JC (4-0 zege). De Limburgers speelden in Doetinchem zonder onder andere sterkhouder Jordy Croux, die positief testte op het coronavirus en dus thuis bleef. "We zitten wekelijks met angstzweet op de uitslagen van de coronatesten te wachten", zegt Snoei.

In gesprek met De Gelderlander uit Snoei zijn zorgen. Al voor het duel met Roda JC waren de coronagevallen bij de tegenstander onderwerp van gesprek. Naast Croux zitten ook een wisselspeler, de teammanager en twee kantoormedewerkers tien dagen in quarantaine. Na drie dagen worden zij opnieuw getest op het coronavirus. "Dan komt het wel angstig dichtbij. Maar hoe kunnen we onze spelers nog meer beschermen dan we al doen? Dat gaat bijna niet", aldus Snoei. "We volgen de richtlijnen van de KNVB en het RIVM."

Snoei verwacht dat vroeg of laat ook zijn spelers besmet raken. "Dit weekeinde kwam Excelsior met coronagevallen. Heracles Almelo ook. Ik ben erop ingesteld dat wij er ook mee te maken krijgen. We zitten wekelijks met angstzweet op de uitslagen van de coronatesten te wachten. Ik moet er niet aan denken spelers in de drukke oktobermaand tien dagen te moeten missen. Maar als dat gebeurt, moeten we vooral niet in paniek raken."

Over de zege op Roda JC was Snoei overigens tevreden. Snoei: "Vooral de manier waarop we wonnen. Ik heb veel goede dingen gezien. Maar er zijn ook nog genoeg zaken die beter kunnen. Daar werken we aan.'' De Graafschap won eerder zijn eerste competitieduel al van FC Den Bosch (4-2).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen