Van der Vaart steunt Ihattaren: "Goed voor hem"

14 september 2020, 10:36

Mohamed Ihattaren werd gisteren tegen FC Groningen gepasseerd door de nieuwe trainer Roger Schmidt. Het achttienjarige toptalent zou zich slecht hebben gedragen. Aan tafel bij Studio Voetbal leidde de keuze van de Duitse oefenmeester tot een felle discussie tussen Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk.

"Ik was er niet bij, maar ik vind hem de beste speler van PSV", wijst Van der Vaart op Ihattaren. Van Hooijdonk is verbaasd over de actie van de middenvelder, die vorige week van de training werd gestuurd. "Ik vind dat wel wat, dat je op die leeftijd al in de frontlinie gaat komen en een nieuwe trainer je wegstuurt. Dat zal hij niet voor niks gedaan hebben. Ook Schmidt is op de hoogte van de capaciteiten en kwaliteiten van Ihattaren."

"Hij heeft hem ook wel veel voor de verdediging gebruikt in de voorbereiding, dat vond ik ook wel opvallend", reageert Van der Vaart op de oud-spits. "Het is voor hem alleen maar goed voor zijn ontwikkeling dat hij hier mee te maken krijgt." Daar is Van Hooijdonk het niet mee eens. "Dat is toch niet fijn? Waarom is dat fijn?", reageert Van Hooijdonk.

"Ik dacht op een gegeven moment ook dat ik over water kon lopen", verklaart Van der Vaart. "Waar hebben we het over? We hebben het over voetbal. Die gasten moeten dat wel leren. Dan heb ik liever dat hij het nu leert. Toen ik twintig was en op de bank werd gezet, dacht ik dat de hele wereld tegen me was. Je moet gewoon presteren op het veld en hij heeft dat toch gedaan? Hij heeft ook geen spelers die hem kunnen corrigeren. Als iemand als Pablo Rosario mij terecht zou wijzen, zou ik zeggen: zoek het lekker uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen