Tagliafico mist door schorsing thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk

14 september 2020, 16:25   Bijgewerkt: 14 september 2020, 18:06

Nicolás Tagliafico is niet van de partij als Ajax het zondag in de tweede speelronde van de Eredivisie opneemt tegen RKC Waalwijk. De Argentijnse linksachter is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam (0-1) voor één wedstrijd geschorst.

Dat maakt de KNVB daags na de wedstrijd op Het Kasteel bekend. Tagliafico kreeg halverwege de eerste helft een directe rode kaart omdat hij hands maakte en daarmee Mohamed Rayhi een scoringskans ontnam. Jochem Kamphuis was de arbiter die Tagliafico wegstuurde. "Zonder hands kan Rayhi er doorheen en 1 op 1 met de keeper komen. Daar was Schuurs nooit meer bijgekomen. Ook de VAR kende geen twijfel", zei de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports.

Met een man minder wist Ajax alsnog de seizoensouverture te winnen. Antony maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Sergiño Dest nam (als vervanger van Zakaria Labyad) zondag de positie van Tagliafico over. Hij is voor de volgende competitiewedstrijd de logische vervanger van de Argentijn.