Gutiérrez moet onder het mes en is voorlopig niet inzetbaar

14 september 2020, 16:49   Bijgewerkt: 14 september 2020, 19:16

Érick Gutiérrez is voorlopig niet inzetbaar bij PSV. De 25-jarige Mexicaanse middenvelder moet vanwege een enkelblessure onder het mes, zo maakt de Eindhovense club maandagmiddag bekend. Voorlopig staat Gutierréz niet tot de beschikking van trainer Roger Schmidt.

Gutiérrez maakte zondag tegen FC Groningen (1-3) al geen deel uit van de PSV-selectie. "Ik heb een enkelblessure en helaas is een ingreep noodzakelijk", laat de Mexicaan via de officiële clubkanalen weten. Hoe lang Gutiérrez uit de roulatie is, maakt de Eindhovense club niet bekend. Volgens het Eindhovens Dagblad ligt de middenvelder er 'wekenlang' uit.

De blessure is een flinke tegenvaller voor Gutiérrez, die onder Schmidt hoopt zijn belofte (alsnog) in te lossen. "Ik speelde niet zoals ik wil of kan en ik heb te weinig minuten gemaakt", zei hij in de voorbereiding over de afgelopen twee jaar. "De nieuwe trainer biedt nieuwe kansen. Ik ga hard vechten voor mijn plek. Waarschijnlijk gaan we iets aanvallender spelen en dat bevalt me wel. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om hem te overtuigen. Ik denk nog altijd dat ik de club veel kan geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen