De Mos raadt Robben aan te stoppen: "Dreigt nu sneu te worden"

14 september 2020, 18:49

Arjen Robben doet er verstandig aan nu écht een punt zijn spelerscarrière te zetten, vindt Aad de Mos. De voormalig trainer is van mening dat Robben zijn loopbaan eigenlijk helemaal geen nieuw leven had moeten inblazen. "Vanaf het moment dat bekend werd dat Robben terug zou keren bij FC Groningen heb ik al gezegd: 'Waar begint hij aan?'", aldus De Mos tegenover het Algemeen Dagblad.

De rentree van Robben werd zondag verpest door een blessure. De 36-jarige aanvaller moest tegen zijn oude club PSV al na een halfuur de strijd staken. Robben toonde zich maandag strijdvaardig en gaf aan door te gaan. De Mos vindt echter dat de aanvaller de handdoek in de ring moet gooien. "Robben heeft een geweldige carrière gehad. Maar ook voor een geweldige voetballer is het de kunst om op het juiste moment te stoppen. Dat had Robben moeten doen."

"Nu dreigt het sneu te worden", gaat De Mos verder. "Wanneer hij nu blijft tobben, blijft dat beeld straks overheersen. En dat verdient hij niet. Ik zou dus vandaag nog stoppen, als ik hem was. Dat is beter voor hemzelf, voor zijn trainer, en voor zijn ploeggenoten. Probleem is alleen dat zij Robben vermoedelijk de waarheid niet durven te vertellen. En die waarheid is dat in het topvoetbal niet telt wat je gisteren hebt gepresteerd, maar wat je vandaag presteert."

Robben zelf wil van stoppen niets weten. "Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Dit was het slechtst denkbare scenario waarmee ik even geen rekening had gehouden. Maar het is gebeurd en ik kan er niets meer aan veranderen. Het is nu zaak niet weg te kwijnen in een hoekje, maar er met wat zelfspot om te lachen en met een positief gevoel verder te gaan. Jullie zijn nog niet van me af", zei hij tegen De Volkskrant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen