Sparta en ADO helpen elkaar met opvallende ruildeal

16 september 2020, 12:42   Bijgewerkt: 16 september 2020, 15:13

ADO Den Haag en Sparta Rotterdam hebben voor komend seizoen geruild van linksachter. Aaron Meijers wordt op huurbasis herenigd met Henk Fraser op Het Kasteel, terwijl Lasanna Faye in de Hofstad met Aleksandar Rankovic een oude bekende treft. Het biedt ADO Den Haag meer financiële ruimte voor het komende seizoen, terwijl De Kasteelheren sportief juist blij zijn met deze deal.

Dat heeft ADO Den Haag op de clubsite bekend gemaakt. "Deze wissel past in de nieuwe koers van de club, ook met oog op het budget", erkent Martin Jol, hoofd van het technisch hart van de club. "Lassana is een jonge linksback, die onze trainer goed kent, omdat hij al drie jaar met hem gewerkt heeft. Hij is een fysiek sterke speler, die bij ons de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen." Door het zwakke optreden van linksachter Boy Kemper afgelopen weekend wilde ADO het liefst nog een snelle back toevoegen aan de A-selectie.

Waar de toekomst op langere termijn ligt van Faye, is onbekend aangezien hij een aflopend contract heeft bij Sparta Rotterdam en die niet per se verlengd is voor deze deal. Jol: "Aaron is een speler die acht seizoenen lang veel betekend heeft voor ADO Den Haag. Hij heeft zichzelf jarenlang bewezen als één van de betere linkervleugelverdedigers van de Eredivisie, maar voor in ieder geval dit seizoen kiezen we in de persoon van Lassana voor een ander type."

{image[332454][right-half][]}Sparta wilde Meijers al langer

Sparta wilde op haar beurt Meijers sowieso graag hebben. "Aaron stond al langer in onze belangstelling", licht technisch directeur Henk van Stee de transfer toe. "Met ruim 400 wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen, waarvan 300 in de Eredivisie, voegen we uiteraard ervaring toe aan onze selectie. Daarnaast is Aaron ook iemand die zijn sporen al heeft verdiend en komend seizoen bij ons zich kan richten op de posities van linksback en linkermiddenvelder en daardoor de concurrentie vergroot in de selectie."

Op 22 november komen beide clubs en spelers elkaar voor het eerst tegen in de Eredivisie. ADO Den Haag komt dan met een jonge ploeg op de been, want eerder al werden onder andere Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Dion Malone, Erik Falkenburg en Tomas Necid van de hand onder de frisse wind van Martin Jol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen