EasyToys baalt van de KNVB: "Ons geen kans gegeven"

16 september 2020 – FC Emmen en EasyToys hadden een mooie samenwerking in de planning, maar die is in het water gevallen door de KNVB. De bond heeft woensdagmiddag in de partijen laten weten dat een samenwerking tussen de club en de potentiële hoofdsponsor geen doorgang mag vinden. Eric Idema, CEO van EasyToys, laat aan FCUpdate.nl weten dat hij zeer teleurgesteld is.

EasyToys baalt van de KNVB: "Ons geen kans gegeven"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De KNVB verwijst naar artikel 3 uit het sponsorreglement. Daarin staat dat een sponsor niet in strijd mag zijn 'met de goede smaak of het fatsoen'. De bond heeft bepaald dat hier bij het seksspeeltjesbedrijf sprake van is en heeft een streep gezet door het hoofdsponsorschap. Slecht nieuws voor Emmen, dat naarstig op zoek is naar een nieuwe partner.

CEO Idema bevestigt dat deal definitief geen doorgang zal vinden. "De KNVB wil dit niet", laat hij weten aan FCUpdate.nl. "We hebben net een mail ontvangen van de bond dat het niet doorgaat. Wij gaan ons beraden op wat we gaan doen. Het is balen. We hadden alles afgetackled; geen shirt met bedrukking want dat zou een goed doel worden (voor mensen onder de 18 jaar). Het waren alleen uitingen in het stadion net zoals bij FC Groningen het geval is. "We wilden hier iets mee doorbreken. Ik kom uit de buurt van Emmen en de #hierkomikweg is van toepassing. We wilden wat terugdoen voor de club en Emmen kwam met een geweldige propositie bij ons en daar stapten we in. Het was de grootste deal die we ooit gesloten hadden. We waren netjes en wilden taboedoorbrekend zijn. We zijn een merk en een gokbedrijf als TOTO mag wel en dit mag niet. Ik ben hevig teleurgesteld."

Onbegrip overheerst dan ook bij EasyToys, dat ook baalt dat de KNVB de deal zo ogenschijnlijk gemakkelijk heeft afgeblazen. "Onze speeltjes liggen inmiddels in elke drogistketen", zegt Idema. "Het is maatschappelijk geaccepteerd. Wij zijn een keurig bedrijf, waar ik trotse eigenaar van ben. Nu word ik in een hoek gedrukt en dat vind ik niet eerlijk. Ze hebben ons geen kans gegeven en het bedrijf niet bekeken."

Onbegrip overheerst dan ook bij EasyToys, dat ook baalt dat de KNVB de deal zo ogenschijnlijk gemakkelijk heeft afgeblazen. "Onze speeltjes liggen in de Etos", zegt Idema. "Het is maatschappelijk geaccepteerd. Wij zijn een keurig bedrijf, waar ik trotse eigenaar van ben."

Stappen
De kans is groot dat Emmen en EasyToys gezamenlijk naar buiten zullen treden richting de bond. "We moeten het even laten bezinken. Emmen is ook hevig teleurgesteld. We gaan kijken wat gaan doen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd