Koeman wint ook tweede duel en ziet Messi schitteren

16 september 2020, 23:38

Ook de tweede wedstrijd van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is uitgemond in een overwinning. Woensdagavond was de Spaanse grootmacht in eigen stad met 3-1 te sterk voor Girona, dat komend seizoen actief is op het tweede niveau in Spanje. Koeman zag Lionel Messi met twee goals uitblinken.

Messi blijft dit seizoen toch in Camp Nou en hij liet woensdag nog maar eens zien waarom dat goed nieuws is voor Koeman. De Argentijn zette na 21 minuten een geweldige aanval op, waarbij hij met een schitterende steekbal Trincao de diepte in stuurde. Hij kon simpel terug leggen op Philippe Coutinho die de 1-0 maakte. Bij de 1-0 was Messi dus de grote roerganger, de 2-0 maakte de vedette zelf. Dat deed hij in de 45ste minuut met een schitterend schot via de paal. Hij schoot die bal niet met zijn sterke linker, maar met zijn rechter.

Net als Messi stond Frenkie de Jong ook in de basis bij Barcelona. Hij ging kort na de doelwissel de mist in met onnodig balverlies, waarna Samu Salz de 2-1 op de borden zette. Cruciaal bleek die fout van de Nederlander niet, omdat Messi kort daarna met een wat mislukte stift de 3-1 maakte. Hij liet vanavond dus maar weer eens ouderwets zien hoe goed hij nog kan voetballen.

Het is de tweede zege van Koeman in dienst van Barcelona. Afgelopen weekend werd er al met 3-1 gewonnen van Gimnàstic de Tarragona. Op zondag 27 september begint het Barça-avontuur eigenlijk écht voor Koeman. Dan opent Barcelona het seizoen met een competitiewedstrijd tegen Villarreal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen