Negental PSG scoort laat en pakt de eerste punten van seizoen

16 september 2020, 23:14

Het is Paris Saint-Germain woensdag eindelijk gelukt om de eerste punten van het seizoen te pakken. De club scoorde voor het eerst in veertig jaar niet één keer in de eerste twee duels van het voetbaljaar en beleefde met nul punten een dramatische start, maar heeft woensdag wel gewonnen. Metz werd met grote moeite met 1-0 verslagen.

Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen RC Lens (1-0) verloren de Parijzenaars zondag van Olympique Marseille (0-1). In de slotfase van de Franse klassieker sloeg de vlam in de pan en kregen Neymar, Layvin Kurzawa én Leandro Parades rood. Daardoor waren zij er vanavond niet bij. Wie er wel bij was, was Mitchel Bakker. De linksback begon in de basis en deed een uur mee.

Kort na de wissel van Bakker kreeg Abdou Diallo van PSG een rode kaart. De klus werd er zodoende niet makkelijker om voor de geteisterde Parijzenaars. In de slotfase werd het allemaal nog erger toen Juan Bernat geblesseerd de strijd moest staken. De Spanjaard verliet het veld met hamstringklachten en omdat Thomas Tuchel al vier keer gewisseld had, moest PSG met negen man verder.

Ondanks die problemen lukte het de ploeg om nog tot scoren te komen. Julian Draxler nam in de 93ste minuut de 1-0 voor zijn rekening en zorgde voor grote opluchting bij de regerend kampioen. De eerste treffer van PSG in dit seizoen leverde dus ook meteen de eerste zege op. Dat was het team ook aan de stand verplicht, omdat Metz nog doelpunt- en puntloos is.

Lees ook: Spelers PSG en Marseille zwaar beboet voor knokpartij

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen