'Transfer Hendrix naar Spezia 'ingewikkeld' verhaal'

17 september 2020, 07:42

Jorrit Hendrix leek deze zomer hard op weg naar de uitgang bij PSV. De middenvelder wisselde van zaakwaarnemer, heeft een aflopend contract in het vooruitzicht en in de vorige zomer was er ook al interesse voor zijn diensten. Desondanks wordt zijn overgang naar Spezia nog behoorlijk ingewikkeld.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De club die Jeroen Zoet al overnam van de Eindhovenaren wilde Hendrix eerst huren, omdat een transfersom niet op te hoesten was. De middenvelder zou zelf een hereniging met Zoet wel zien zitten, maar momenteel wenst PSV nog niet mee te werken aan de deal – het in 2021 aflopende contract ten spijt.

'Zoet mocht voor een klein bedrag weg, maar voor Hendrix geldt dit niet. Ook niet nu trainer Roger Schmidt hem niet als basisspeler ziet', schrijft het ED. 'Nu Érick Gutiérrez geblesseerd is en er misschien wel tot in november uitligt, hoeft er maar weinig te gebeuren of Hendrix speelt gewoon. Complicerende factor voor Hendrix is dat zijn contract - net als eerder de verbintenis van Zoet - over negen maanden afloopt.' Omdat er nog geen gesprekken lopen over een nieuwe verbintenis, moet PSV hem verkopen om nog geld over te houden aan Hendrix.

Lees ookPSV vindt startbod op Hendrix nog te laag voor onderhandelingen 

Ook als het niet tot een overgang komt, is de kans dat Hendrix bijtekent, klein. 'Het is op dit moment niet aannemelijk dat hij in deze constellatie nóg een jaar bij kan tekenen en bovendien heeft Hendrix zelf de wens om nog eens in een grote competitie te acteren. Als de eenmalig international nu al de stap wil zetten, moet Spezia gewoon een kleine drie miljoen euro kunnen overleggen.' In elk ander scenario blijft hij 'gewoon' in dienst van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen