Diemers blij met basisplek: "De concurrentie is groot"

17 september 2020, 08:36

Mark Diemers stond afgelopen weekend in de basis bij Feyenoord en hield toch wel enigszins verrassend Jens Toornstra op de bank. De middenvelder van de Rotterdammers is blij met het vertrouwen, maar rekent zich nog niet rijk. "De concurrentie is groot, Joao Teixeira is er ook bijgekomen en dat is echt een heel goede speler."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over zijn basisplaats van afgelopen weekend tegen PEC Zwolle, toen hij een goed niveau haalde. "Of het mij verbaasde? Ik wilde op een rustige manier binnenkomen bij Feyenoord, eerst de jongens goed leren kennen en dan snel aanpikken bij het vereiste niveau", stelt de voormalig speler van Fortuna Sittard. "Maar ik heb, denk ik, meteen een goede voorbereiding gedraaid."

Dat Toornstra daarom op de bank belandde, is verrassend. "Hij is natuurlijk een gearriveerde speler, de trainer had tegen PEC ook Jens kunnen laten spelen. Maar ik was de gelukkige", aldus Diemers, die nog niet uitgeleerd denkt te zijn. "Als je met betere spelers om je heen gaat voetballen, met alle respect voor de clubs waar ik heb gespeeld, dan ga je blijkbaar mee in dat niveau. En het niveau lag echt veel hoger dan ik gewend was. Er zit nog veel meer rek in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen