Kranten lovend over Koeman: 'Meer laten zien dan gedacht'

17 september 2020, 08:37

Ronald Koeman heeft complimenten gekregen voor zijn eerste weken als trainer van FC Barcelona. Na de tweede oefenzege van de Catalaanse grootmacht zijn de kranten (zeer) positief over het vernieuwde team van de Nederlandse coach. Ook Frenkie de Jong komt er ondanks zijn verschikkelijke fout relatief goed vanaf in de media. 

'Hoewel hij pas in de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding zit, heeft Koeman meer voor elkaar gebokst dan verwacht', schrijft El Mundo Deportivo. 'Hij liet een team als eenheid opereren een uur lang met de basisploeg. Ook na de wissels veranderde de tactiek niet: een dubbele zes op het middenveld om evenwicht te brengen en vier aanvallers voorop.' Lionel Messi als valse 9, Trincao aan de rechterkant, Antoine Griezmann als aanvallende middenvelder en Coutinho aan de linkerkant. Ook de jeugd liet zich zien. 'Araujo is de centrale verdediger die Barça eerder wilde kopen. En de vreugde, intensiteit en balsnelheid waarmee de jonge spelers het laatste half uur speelden, was erg goed. Het beste dat we tot dusver hebben gezien.'

SPORT zag dat Frenkie de Jong een goede wedstrijd speelde, ondanks zijn enorme fout bij het tegendoelpunt. 'Zijn absurde fout mag zijn spel niet vertroebelen. De Nederlander schitterde opnieuw vanuit zijn positie naast Sergio Busquets en haalde de bal maar wat graag achterin op om op te bouwen', schreef het medium, dat nog steeds zeer kritisch is op Griezmann. Trincao wordt benoemd tot 'de openbaring' van de voorbereiding.

Lees ookKoeman sprak met spits Suárez: "Het is nu afwachten"

Ook Marca zag dat Trincao en Araujo uitblonken bij FC Barcelona, waar Messi uiteraard ook een dikke voldoende haalde. Volgens het dagblad wordt Sergi Roberto de nieuwe rechtsachter en zou dus de voorkeur krijgen boven Nélson Semedo, die aan de uitgang wordt gelinkt om financiële speelruimte te maken. Ajacied Sergino Dest zou dan eerst moeten worden gehuurd als opvolger, om cash beschikbaar te krijgen. Dat gerucht laait voorzichtig weer op in Catalonië.

Het systeem 4-2-3-1 zal volgens La Vanguardia op zeker de manier van voetballen blijven onder Koeman, met Messi als valse nummer negen. 'Het creëren van chemie tussen de vier aanvallers voorin is voor nu de belangrijkste zaak voor Koeman', schrijft het dagblad

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen