Alle pijlen wijzen op De Boer, maar van akkoord nog geen sprake

17 september 2020, 09:39

Frank de Boer lijkt de volgende kandidaat om de bondscoach van Nederland te worden. Nadat eerder Frank Rijkaard en Peter Bosz een voorstel naast zich neer zouden hebben gelegd, Henk ten Cate niet geschikt zou zijn bevonden door de KNVB en Louis van Gaal te dominant zou zijn volgens de spelersgroep, wijzen momenteel alle (serieuze) pijlen op De Boer. Van een akkoord met hem is overigens vooralsnog geen sprake. 

In navolging van De Telegraaf kwam donderdagochtend ook het Algemeen Dagblad naar buiten met het nieuws dat de voormalig trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United in beeld is bij het Nederlands elftal. Ook de NOS heeft heeft het nieuws inmiddels bevestigd gekregen. Het AD schrijft dat de oefenmeester 'op de radar staat' van de KNVB, waarbij het dus nog allesbehalve een zekerheid is dat hij ook daadwerkelijk wordt aangesteld. Wel is hij per direct beschikbaar en wil de bond voor het treffen met Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië een nieuw coach hebben aangesteld. In dat kader is er zeker haast geboden. 

'De Boer staat op de shortlist van de KNVB en heeft inmiddels een oriënterend gesprek gevoerd met de bond', schrijft de ochtendkrant. Dat is enigszins opmerkelijk: in Nederland presteerde de coach namelijk uitstekend, maar over de landsgrenzen ging het keer op keer mis voor de voormalig Ajax-trainer. De Boer liep om die reden toch wel een deukje op in zijn reputatie. 

Lees ook: 'De Boer in vizier van KNVB als nieuwe bondscoach van Oranje'

De Telegraaf schrijft dat er 'slechts' een afspraak is gemaakt voor een eerste gesprek, al wilden De Boer en zijn zaakwaarnemer Guido Albers op dat nieuws niet reageren. Ten Cate hoorde volgens hetzelfde medium in elk geval nog altijd niks en zou volgens geruchten door de KNVB worden gezien als onbetrouwbaar, na de affaire met Hans van Breukelen. Destijds had Ten Cate een journalist laten meeluisteren met een privé-gesprek, waarin hem beloofd was dat hij bondscoach zou worden.

Nadat er dus diverse kandidaten afhaakten of als niet-geschikt werden bestempeld, wijzen de pijlen voorlopig op De Boer, die zelf al liet doorschemeren wel open te staan voor de functie. "Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", zo vertelde hij tegenover FOX Sports.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen