Feyenoord City gaat vrijwel zeker door na start technisch ontwerp

17 september 2020, 10:43   Bijgewerkt: 17 september 2020, 10:49

Feyenoord gaat zeer vermoedelijk op lange termijn dan toch definitief verhuizen naar Feyenoord City. De club heeft de laatste fase daar naartoe in gang gezet, door de realisatie van het nieuwe stadion – het technisch ontwerp – te laten maken. De kosten daarvoor hoeft het zelf niet te dragen, maar dat die stap gezet wordt, betekent dat het project vrijwel zeker doorgang zal vinden. Het doel is om in 2025 over te gaan. 

Dat laat Feyenoord weten op de clubsite. "De weg is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Maar de afgelopen maanden zijn wel goede stappen gezet, die de club en het stadion het vertrouwen geven dat we – hand in hand met veel supporters, de gemeente en andere stakeholders – het nieuwe stadion voor elkaar kunnen krijgen", stelt Mark Koevermans, algemeen directeur van de Rotterdammers. "Dit ondanks de huidige zeer moeilijke corona-periode. Want ook voor dit toch al zeer complexe dossier geldt dat Covid-19 de zaken er natuurlijk niet gemakkelijker op heeft gemaakt."

Als er geen gekke dingen gebeuren, de bouwkosten worden zoals berekend, de financiering rondkomt en de business case interessant genoeg blijkt, dan staat niets de gang naar Feyenoord City meer in de weg. Met de start van het technisch ontwerp geeft Feyenoord in elk geval aan de ambitie te hebben te verkassen naar het nieuwe onderkomen. 'Het slaan van de eerste paal voor het nieuwe stadion staat gepland voor voorjaar 2022. Het nieuwe stadion zal in dat geval in 2025 openen', schrijft Feyenoord. 

Lees ookFeyenoord probeert eigenaar (nieuwe) Kuip te worden 

{image[337063][right-half][Mark Koevermans

]}"Het ziet er prachtig uit"

Het plan is om nauw contact te houden tussen club en stadion, ook om verder op te trekken als het gaat om de knelpunten (bouwkosten, business case en financiering). In het najaar van 2021 moet er dan een definitieve investeringsbeslissing genomen worden door beide partijen. "Behalve dat het technisch ontwerp wordt gemaakt, moet er de komende twaalf maanden nog flink wat gebeuren", houdt Koevermans een flinke slag om de arm.

"Club en Stadion zijn blij met het ontwerp van het nieuwe stadion. Het ziet er prachtig uit. Op basis van de verdiepingsslagen die we continu maken en de inzichten die dat oplevert, hebben we het gevoel dat het nieuwe stadion haalbaar is en een significante bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van de voetbalbegroting van Feyenoord en de ontwikkeling van de club als geheel", aldus Koevermans. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen